Бойко Борисов винаги се е хвалел, че работи седем дни

...
 Бойко Борисов винаги се е хвалел, че работи седем дни
Коментари Харесай

Мачле срещу държавата

 Бойко Борисов постоянно се е хвалел, че работи седем дни в седмицата в името на родината. Вчера министър председателят загърби държавните каузи и отиде да поиграе мач, като изведе с капитанската лента " Витоша " Бистрица против " Левски " в дуел от Държавното състезание за ветерани (стр. 39) И победи, несъмнено!
Направи го в работно време, когато бюджетът на страната е на пангара, пенсионерите свиркат под прозорците му и стачкуват поради слабата ефикасност на понатежалия капитан, а опозицията разисква претекстове за избор на съмнение против държавното управление Му поради корупцията.
На министър-председателя обаче не му пука за страната и държавните каузи. Не се трогна от тях и престоя на терена 90 минути. Така немалка част от деня му мина в забавление. И небрежно потвърди, че за него персоналният живот е доста по-голям от делата за страната.
В Бистрица Борисов показваше стойкаджийски номера и се чудеше по какъв начин да се добере до наказателното поле, с цел да вкара гол. А противниците му, кой от кой по-легендарни български футболисти, не смееха да припарят до него, с цел да не му лишават топката. Или инцидентно да го контузят. Унизителна картина, нали?
За да потича Бойко Борисов в Бистрица обаче, са впрегнати доста хора от НСО. Охраняват го два екипа, а съгласно разпоредбите трети е минал сутринта да огледа оборудването за бомби. Сигурно и кучета заедно с кучкарите им са душили. Такива са инструкциите. Но тези чиновници получават заплати, които се покриват от нас, данъкоплатците.
Ако са му спретнали следобедна закуска на стадиона, до такава степен е ходил още един екип на НСО с мобилна лаборатория, с цел да ревизира храната. И това също е по протокол. Сигурно от Националната работа за защита ще дадат най-точна информация какъв брой души са били впрегнати през вчерашния ден, с цел да може " великият футболист " да потича? И в това време придворните медии да трансфорат това " събитие " в тематика номер едно на деня. И да неглижират значимите неща в страната. Няма по-важно от това, че Той е ритал топка.
Бойко Борисов размени държавните каузи с мачле, а ние му плащаме за това наслаждение. Той се прави на футболист, макар че не проличава да е подобен. Той дори не работи за народа. За останалите на терена мачът през вчерашния ден бе развлечение, не и за Борисов. Той даже и това правеше с скука. А ние продължаваме да плащаме масрафите на премиера. Той не стопира да се гаври и да демонстрира, че не му пука. И да играе своето мачле против страната.
Виж всички публикации от Марин Милашки-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР